2013. május 14., kedd

Kátyúkerülgetős Kedd


A mai reggel szintén nem indult túl jól: túrázni mentünk volna, de az esős időben nem indultunk el gyalog. De legalább aludhattunk sokáig. Random programtervet állítottak össze nekünk: délelőtt az interjúk outputján munkálkodtunk, délután pedig Gagyapátiba mentünk, ahol büféasztalos ebéd fogadott volna minket, de mégse. Az ex-polgármester, Rakaczki József mesélt a falu történetéről és mondott el érdekességeket azokból az időkből, mikor még polgármester volt. 
Ezután körbejártuk a falut és elindultunk Baktakékre a Bio Balls Hungary Kft. üzemébe. Körbevezettek az üzemben és elmeséltek minden egyes működési fázist, hogyan extrudálják a biotermékeket. Mire körbeértünk már nagyon éhesek voltunk, de még elnéztünk Csenyétére. A falu mesébe illő volt több szempontból is: gyönyörű táj tárult a szemünk elé, ugyanakkor a falu maga elképesztően elmaradott. 100% kisebbségi lakossággal, akik kiálltak a romos házaik elé, miközben próbáltuk a kátyúkat kerülgetni a nem létező úton.
„A kátyúkat nem lehet örökbe fogadni?” 
Nem igazán mertünk kiszállni az autóból. Ezek után megnéztünk a leszakadt utat Krasznokvajda és Felsőgagy között, pózoltunk mellette majd pedig tovahaladtunk vacsizni. 
Szerencsére este végre már sikerült eljutni a kocsmába, csaptunk is egy hatalmas bulit és az este folyamán a legtöbben elsajátítottuk a poháralátét-pöccintés művészetét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése