2013. május 13., hétfő

Hétfői Hajtás


Az első interjúkészítő napunk. Mindenki kicsit riadtan állt hozzá, mivel nem nagyon volt részünk még hasonlóban. Nekünk szerencsénk volt, nem kellett hajnali 9-kor kelni az interjúzás miatt. Viszont volt, aki távolabbra, Encsre, Forróra utazott az interjúalanyokhoz.
Sajnos az idő ma sem állt mellénk, esett, fújt és nagyon hideg volt. Az interjús párommal, Kornéllal és Gusztival együtt kerestük fel Vaszily Szilárdot, a kányi polgármestert és Gyurcsó Andrást, egy vállalkozás igazgatóját és egyben a büttösi polgármestert, akiktől rengeteg információt kaptunk a helyi fejlesztések megvalósulásairól és hatásairól.
Visszaérve a szállásra megebédeltünk, és bevártuk a többieket. Elkezdtük gépre vinni az interjúkat, majd átmentünk vacsizni az oviba. A kaja nagyon finom volt, hogy Flórit idézzem: „Három évig kellett várnom, hogy ilyen kaját kapjak.” Aztán újra az iskolában volt jelenésünk, ahol egymásnak is megosztottuk az interjún megszerzett tudást, ki merre járt és kivel készített interjút.
Később tervbe vettük a kocsmázást, de mire odaértünk ismét zárt kapuk fogadtak… úgy éreztük, megfejtettük a vidék elmaradottságának okát. Így ismét maradt a házibuli verzió, bár nagyon jól alakult, az este folyamán még a tűzgyújtás is sikerült a vizes földön. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése