2012. május 18., péntek

Csütörtök


Szerencsére a tegnapi nap fáradalmait könnyen ki tudtuk pihenni, mert két csoport is később kezdte a napi feladatokat. (Guszti csoportja sajnos már reggel 7től talpon volt)

A filmes csoport egész nap dolgozott, interjúzott, vágott. Reméljük, nemsokára kész lesznek, és akkor fel tudjuk tenni ide is a videókat.

Pali bácsi csoportjának végre sikerült elintéznie a Magrima 98 Kft. üzemének látogatását, de ez is csak 3-kor kezdődött.  Megtudtuk, hogy hány hektáron termelnek, ez főként almás,de szilvafák is vannak.  Több mint 20 traktorral rendelkeznek. A telep után elmentek Büttös irányába, ahol pár hektáron szuper intenzív módon folyik a termelés – kisebb fák, csöpögtető öntözőrendszer, sűrűbb telepítés.
Innen egyből indultunk közösen Laci csoportjával Pamlénybe, ahol sikerült összefutnunk egy helyi gazdálkodóval. Sajnos Ő is csak a megélhetésért termel, és igazából fél bővíteni, pedig a lehetőség meglenne…Reméljük Pali bácsinak sikerült kicsit felnyitnia a szemét.

A mai napon Laci csapata délelőtt Kányba látogatott, ahol a polgármesterrel, Vaszily Szilárddal készített interjút. Megérkezésükkor éppen mise zajlott a görög katolikus templomban. A hallgatók bepillantást nyerhettek a kevésbé ismert szertartásba, majd fölmehettek egészen a harangtoronyba. Az interjú során kiderült a polgármester erős elkötelezettsége a falu - főként idősekből álló lakossága - iránt. Újabb bizonyítékot kaptak a környék híres vendégszeretetéről, amikor előkerült a bor és a pálinka is. A nap következő állomása ismét Krasznokvajda volt, ahol találkozhattak Perecse polgármesterével. A vele készített interjú során - az itt-tartózkodás ideje alatt először - került szóba a politika, illetve az ehhez kapcsolódó pénzek elosztása. Ezt követően Pali bácsiék csoportjával Pamlényba látogattak, ahol megnézhették a református templomot és tettek egy kisebb falunéző túrát.

…Este pedig kezdetét vette az utolsó közös krasznokvajdai ereszd el a hajamat…

1 megjegyzés:

  1. - Rendkívül elégedett vagyok Lee úr hitelszolgáltatásával, és javaslatai segítettek egy nagyon jó lakáshitel-ügylet megkötésében. Örömmel ajánlom szolgáltatásait az itteni barátaimnak, akik kölcsönt keresnek. ”
    Ne menjen máshova, ha hitelt keres. Mr. Lee a legjobb. Nagyon ajánlom a szolgáltatásait. A legjobb volt, amit valaha is örömmel dolgoztam alacsony kamatozású hitelével. ”Ez Mr. Lee Contact, csak ha itt keres valaki kölcsönt. Whatsapp: + 1-989-394-3740. & E-mail: 247officedept@gmail.com

    VálaszTörlés